Reservat el dret d'admissió

El blog d'un barrinador logoludòpata i iconoclasta. Reservat el dret d'admissió

11 d’octubre 2012

El ministre de tauricidis

El ministre de tauricidis va dir:
Nuestro interés es españolizar a los alumnos catalanes y que se sientan tan orgullosos de ser españoles como de ser catalanes y que tengan la capacidad de tener una vivencia equilibrada de estas dos identidades porque las dos les enriquecen y las dos les fortalecen.
Si un ministre del Tercer Reich hagués dit
Nuestro interés es germanizar a los alumnos franceses y que se sientan tan orgullosos de ser alemanes como de ser franceses y que tengan la capacidad de tener una vivencia equilibrada de estas dos identidades porque las dos les enriquecen y las dos les fortalecen.
no estic segur si al procés de Nüremberg l'haurien condemnat a mort o a perpètua, però estic segur que el genocidi lingüístic i cultural no haurien quedat sense sanció.

Però sí que tinc clar que la neteja ètnica té moltes maneres de vehicular-se i sembla evident que dictar des de Madrid quins sentiments han de tenir els escolars catalans o de què s'han de sentir orgullosos és una estratègia amb finalitats genocides.

Si almenys ens volguéssim imposar una identitat valorada universalment, encara, però el ministre de tauromàquia no deu conèixer la història d'Escanya, quan és capaç d'imaginar que algú es pot sentir orgullós de ser escanyol. Que ho demanin si volen que els obliguin a sentir-se orgullosos de ser escanyols als gibraltarenys, als portuguesos, els gallecs, els de les Illes Carolines, els del protectorat marroquí i illes d'ultramar, els filipins, els saharians, els guineans, els holandesos, els flamencs, els bascos, els mexicans, els cubans, els nicaragüencs, els texans, els californians, els de Miami i tota la Florida, els equatorians, els veneçolans, els panamenys, els costarriquenys, els hondurenys, els argentins, els xilens, els paraguaians, els urugaians, els bolivians, els peruans i, sobretot, que ho demanin als rossellonesos, capcinesos, conflentins, vallespirencs i cerdans...

Si algú encara no té clar que volen imposar als escolars catalans la identitat escanyola amb finalitats discriminatòries, que es pregunti perquè no imposen als escolars escanyols la identitat catalana...