Reservat el dret d'admissió

El blog d'un barrinador logoludòpata i iconoclasta. Reservat el dret d'admissió

31 de gener 2019

Vox for dummies



Si una cosa desperta un ampli consens és que el missatge de VOX està adreçat a persones amb poca formació i poc hàbit de raonar. Coincideix amb el que vaig analitzar a Els mètodes nazis de Ciudadano's. S'hi parla de mantres simples, simplistes i repetitius. Una altra característica interessant és la de seduir el destinatari amb la idea de ser dipositari d'un missatge ocult només revelat als iniciats. Per exemple, hi ha la llegenda urbana que la sigla FAES del think gang de la plusultradreta amaga un acròstic sil·làbic que oculta la FAlange ESpanyola, referent intel·lectual de tots els que no han parat fins que no s'han carregat la constitució espanyola i les seves autonomies.

A mi em sembla veure també un missatge implícit en la tria del mot llatí VOX per al partit ultrafeixista cridat a substituir el PP i C's o empènyer-los a un extremisme guerracivilista. Crida l'atenció la tria d'un nom que té una pronúncia poc compatible amb els hàbits fonatoris de la majoria de dialectes del castellà, que és un nom registrat d'una editorial lexicogràfica i d'un grup mediàtic europeu. Hi ha res més?

El que hi he vist és una especulació personal però, si té fonament, tard o d'hora algun neonazi penedit ho confessarà. Ho deixo dit per si arriba el cas, i sempre podria tenir un efecte boomerang (com les profecies autocomplertes) d'explicació comprada pels suposats fabricants. Què hi he vist? Una confessió oculta de veneració pel franquisme, pel feixisme i pel nazisme:



El símbol que fa de ve baixa ens remet al Criminalísimo Franco; la creu celta (com l'esvàstica) té usos anteriors que de cap manera connecten amb aquestes ideologies genocides, i no és el que millor identifica el feixisme italià, però és sabut que aquesta ideologia va comptar amb simpaties catòliques al més alt nivell, tot i que la raó principal és que els calia una vocal; i l'esvàstica girada 45º és perfecta per a representar la ics.

Doncs, de la mateixa manera que a FAES hi veig una referència al nacionalsocialisme marca Espanya, en el nom de VOX hi veig l'afany de fer confluir totes les maldats de les tres principals branques europees del supremacisme ètnic i de raça.