Reservat el dret d'admissió

El blog d'un barrinador logoludòpata i iconoclasta. Reservat el dret d'admissió

18 de novembre 2010

D'acord amb Savater sobre la il·legitimitat del règim neofranquista

Un dels principals aiatol·làs de l'espanyolisme, venerat igualment per franquistes d'esquerres que de dretes, ha dit a La Vanguardia (15-11-10):

Dicen que ETA se acaba por Navidad…

Dará otro pasito ambiguo... Ha aceptado su derrota, está frenando... pero es como los camiones gigantes: frenan, pero transcurre un rato hasta que se detienen, por la inercia. Si estás delante, puedes morir arrollado.

¿Qué pasará luego en Euskadi?

Deberá pasar un tiempo hasta que la gente se acostumbre a vivir sin miedo, en paz. No sería legítimo que la gente del entorno de ETA pidiera el voto sin que pasara ese tiempo. 

Vejam, resulta que per una vegada estarem d'acord: no és legítim que els etarres demanin el vot i molt menys que el puguin rebre fins que la gent s'hagi oblidat del terror que han causat. No sé si aquest senyor ho quantificarà en dos anys, en deu, en vint. En tot cas, i en proporció al grau de terrorisme practicat, els franquistes hauran d'esperar un segle a poder demanar i rebre el vot abans que això es pugui considerar legítim. Doncs, als motius d'il·legitimitat que contaminen l'etapa inicial de la inclonclusa transició a la democràcia que ja sabíem (es va fer sense llibertat de premsa ni de partits i en permanent amenaça del terrorisme [para]militar franquista) s'hi afegeix ara que es va permetre il·legítimament que els terroristes franquistes demanessin el vot i fins guanyessin les primeres eleccions de l'actual règim neofranquista.