Reservat el dret d'admissió

El blog d'un barrinador logoludòpata i iconoclasta. Reservat el dret d'admissió

16 de novembre 2010

Dret d'elecció escolar

Ara que les escoles subvencionades han deixat de tenir la complicitat de les autoritats per discriminar amb diners públics l'alumnat immigrant i el que té necessitats educatives especials, ha començat una ofensiva mediàtica per demanar el dret a escollir escola, com si ara aquest dret estigués menys garantit que abans.

El fet és que tenim una democràcia interrupta que no té diners per a tot el que promet i, doncs, ha de prioritzar com els gasta.

Jo sóc dels que pensen que l'estat no hauria de donar ni un (d/e)uro a empreses privades dedicades a l'ensenyament mentre no hagi aconseguit garantir el dret a triar una plaça en el sistema públic d'ensenyament.

És a dir, en la línia dels països avançats, els diners públics s'han de dedicar a construir una xarxa pública on hi hagi una plaça disponible per a cada criatura en edat escolar, de manera que ni una sola família es vegi obligada a dur els seus fills a l'ensenyament privat per manca de places públiques a una distància raonable del seu domicili.

Després, amb els diners que sobrin, es subvencionen les empreses privades (ni que siguin regentades per aficionats).

Tots els diners públics a la xarxa pública mentre es doni la xacra tercermundista que hi hagi famílies que no tenen reconegut el dret a elegir plaça escolar a la xarxa pública.