Reservat el dret d'admissió

El blog d'un barrinador logoludòpata i iconoclasta. Reservat el dret d'admissió

18 de novembre 2010

Un cementiri islàmic a l'Empordà

Fa uns anys vàrem haver de lamentar la mort, en un accident de trànsit, d'una dotzena de magribins que eren traslladats clandestinament pel nostre país.

Els morts anaven indocumentats; ningú no els va reclamar; vol dir que ningú va assumir els costos de repatriar els cadàvers.

Com ha de ser, l'administració de l'estat va assumir els costos d'enterrar-los, cosa que s'hauria d'haver fet en fossa comuna.

Però resulta que representants de la comunitat musulmana varen exigir que es construís un annex al cementiri en qüestió on els cadàvers rebessin sepultura segons els rituals d'una religió que ningú no va demostrar que fos la de cap dels difunts. És a dir que s'exigia a l'estat multiplicar brutalment el cost dels enterraments per la simple assumpció racista que en ser magribins forçosament havien de ser musulmans.

El més sorprenent, segons la premsa del moment, és que el nostre govern s'hi va avenir. En comptes de dir: "aquells que siguin identificats, els seus familiars podran decidir com els enterren i on; els altres, rebran el mateix tracte que tots els indocumentats" el nostre govern va ser complice d'un acte de racisme que, per sort, algun dia podrà ser reparat.