Reservat el dret d'admissió

El blog d'un barrinador logoludòpata i iconoclasta. Reservat el dret d'admissió

08 de gener 2011

La importància de ser català

Ser català no és ni millor ni pitjor, és diferent...

Quina importància pot tenir dilucidar què és el que defineix una persona com a català?

La mateixa que pot tenir saber si una persona és lituana, eslovena, cubana o saharaui. Mentre la constitució neofranquista d'Espanya i la netament genocida de França no es democratitzin en la qüestió nacional i no reconeguin el dret d'autodeterminació dels pobles, no té gaire transcendència què defineix la catalanitat.

Però quan Espanya i França superin els règims genocides actuals i admetin el dret del poble català a autodeterminar-se, com se li ha reconegut recentment als pobles d'Eslovènia, d'Eslovàquia, d'Estònia, d'Ucraïna, de Lituània, de Geòrgia, de Macedònia... caldrà arbitrar un criteri per decidir qui participa en el referèndum d'autodeterminació.

Pels mateixos motius pels quals els demòcrates d'arreu no considerem acceptable que els marroquins que viuen i treballen al Sàhara puguin participar en el referèndum que propicia (massa tí­midament) l'ONU, el referèndum d'autodeterminació del poble català exigirà un cens del poble català. En aquest cens ningú no hi haurà de ser inclòs contra la seva voluntat, però no s'hi podrà afegir tothom que ho pretengui: només catalans i catalanes en podran formar part.

En resum, perquè arribem a tenir plena democràcia cal el reconeixement del dret d'autodeterminació (que només neguen els franquistes i els genocides) que no es podrà efectuar sense que abans donem resposta a la pregunta: qui és català?

És català qui parla català!

Escrit el 2003/08/01